Over Hans van Borselen

DSC_5071

Hans van Borselen (1946) is geboren en getogen in Rotterdam. Hij heeft na de HBS de studie Algemene en Sociale Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn studietijd was hij ook werkzaam bij de Volkskrant en de Koninklijke Marine.

Vanaf 1970 tot 1989 was hij in Rotterdam werkzaam als opbouwwerker, hoofd van een jongerenadviesbureau en tenslotte actief als ambtenaar in de functie van coördinator welzijnsplanning in een van de deelgemeenten in Rotterdam .Van 1989 tot 2007 was hij directeur welzijn , onderwijs en sociale zaken bij de gemeente Ooststellingwerf (fr)

Hij heeft vanaf 1970 vele bestuursfuncties vervuld in verschillende sectoren, zowel in Rotterdam als in Friesland ( welzijn, ouderen, zorg , dorpsbelangen, Europa, ontwikkelingssamenwerking ).Thans is hij nog ambassadeur van de Europese Beweging Nederland en voorzitter van het Netwerk Europese Uni e en Noord Nederland.

Tenslotte heeft in kranten en vaktijdschriften ruim gepubliceerd , in het bijzonder over de verzorgingsstaat in Nederland en over de Europese Unie .

Plaats een reactie