WILDERS WIL TWEE KEER UIT DE EU STAPPEN

De gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart worden een test over hoe populair de landelijke partijen in de Tweede Kamer zijn, beweren velen. Die bewering is onjuist want de PVV doet alleen mee in Almere en Den Haag, de SP doet op veel plekken niet mee ( onvoldoende kader) en er zijn steeds meer lokale partijen die veel aanhang hebben. En de vraag is hoe de opkomst zal zijn

Twee maanden later ( 22 mei ) zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement ( EP )  En dan gaat het echt alleen over Europa. En dat is met name te denken aan de harde anti- Europa houding van de PVV ( Nederland uit de Euro en de Europese Unie ) Bijna alle andere partijen zijn positief ( D66 en Groen Links) of  kritisch-positief ( de overige partijen ) tegenover de EU en Parlement.

De Europese Commissie ( “Brussel “) is de voorbereider en uitvoerder van besluiten van de gezamenlijke ministers en regeringsleiders en goedgekeurd door het gekozen EP. Brussel is dus niet de baas van Europa. In de EU (Europese Unie) worden over enkele jaren besluiten genomen over welke bevoegdheden op Europees schaal kunnen worden teruggegeven aan de lidstaten . De Europese Commissie heeft besloten om veel overbodige verordeningen en regels af te schaffen.

De regeringsleider en het EP hebben onlang besloten dat de meerjarenbegroting van de EU ( 2014-2020) met 10% wordt verlaagd.  De EU heeft in deze begroting desondanks extra geld uitgetrokken voor de aanpak van de hoge werkloosheid onder jongeren en voor de vernieuwing binnen het Midden- en Kleinbedrijf. Het zijn ontwikkelingen die bij iedereen hoge prioriteit hebben omdat die sterk op het scheppen nieuwe banen gericht zijn Iedereen vindt dat het reizend circus van het EP van Brussel naar Straatsburg – een week per maand worden daar de vergaderingen van het EP gehouden – moet ophouden te bestaan, maar Frankrijk houdt dat tegen, want Straatsburg ligt in dat land.

Over dat soort zaken hoor je Wilders nooit want het past niet in zijn kraam. Stappen in de goede richting als fase van verbetering interesseren hem niet. Hij wil niet instappen, maar twee keer uitstappen , eerst uit de euro en dan uit de EU zonder oog te hebben voor de vele schadelijke gevolgen: niet alleen economisch, maar ook politiek en maatschappelijk

Maar op alle andere partijen kan ook kritiek gegeven worden. Zij zouden kort en duidelijk moeten aangeven wat door de EU en EP is bereikt in de afgelopen vijf jaar. In Noord-Nederland geldt dat met name voor de regionale en sociale fondsen. Laten ze het belang van Europa meer doorklinken en minder halfslachtig daarover zijn. Hun verkiezingsprogramma’s zijn te omvangrijk en beloven heel wat, maar het totaalbudget is gekrompen.  Het partijkader op plaatselijk niveau weet gewoon te weinig van Europa en kan zich niet makkelijk weren tegen de opstelling van de PVV.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie